Evangheliști arestați și trimiși la închisoare în India

Posted: 26/03/2012 in Tarile Persecutate

O echipă de evangheliști a fost arestată în statul West Bengal, India, pe 15 martie 2012 în localitatea Burnpur, în timpul unei evanghelizări. În timpul predicării, sătenii au chemat poliția și echipa a fost dusă la secția de poliție. Au fost ținuți la arest în secția de poliție Hirapur din Asansol și au fost aduși în fața instanței de judecată în data de 16 martie. Membrii echipei desfășurau o evanghelizare în aer liber într-un sat unde cu o săptămână în urmă avuseseră un serviciu de botez. Anumiți indivizi din acel sat nu au fost de acord cu acel serviciu de botez și aștepoau prima ocazie ca să se răzbune. Atunci când membrii echipei au început predicarea în aer liber, au fost arestați datorită plângerilor din partea localnicilor. Apoi au fost acuzați pe nedrept de infracțiuni pentru care nu pot fi eliberați pe cauțiune cum ar fi convertirea forțată și convertirea pe bani.
Rugați-vă pentru următorii frați ai noștri, care sunt arestați:
1.       Evanghelistul Weleston Kisku.
2.       Evanghelistul Dulal Mondal.
3.       Evanghelistul Satyanaran Soren.
4.       Evanghelistul Nipen Das.
5.       Fratele Rajesh Das.
6.       Fratele Animesh.

Actualizare primită de la evanghelistul Santosh Thomas Jamtara:
Frații noștri care au fost arestați ieri, s-au înfățișat înaintea instanței judecătorești cerând eliberarea pe cauțiune, dar cererea le-a fost respinsă și retrimiși în arest până pe 30 martie. Cazul este judecat în Asansol și va continua până pe data de 22. Avocatul nostru va încerca din nou, pe 23 martie, să obțină eliberarea pe cauțiune din partea magistratului tribunalului din Asansol. Rugați-vă pentru intervenția divină a lui Dumnezeu. Patru dintre ei sunt evangheliști de profesie și absolvenți ai Institutului Biblic Bengal, iar ceilalți doi sunt doi simpli credincioși dinKalyanpur (Jharkhand) și Burnpur (West Bengal). Trei dintre aceștia sunt căsătoriți și au copii mici. Este foarte greu pentru ei. Toți sunt săraci și noi evangheliști. Au nevoie de rugăciunile și sprijinul nostru în acest greu moment de încercare. Dumnezeu trebuie să poarte de grijă cheltuielilor lor judecătorești și altor nevoi imediate. Acuzațiile aduse sunt încadrate sub alineatul 153A și 295A din Codul Penal Indian. I-am vizitat la închisoare și ne-am despărțit de ei cu inimile grele. Dar să ne încredem în Dumnezeu că planurile și scopurile Sale sunt mai mari decât orice autoritate de pe pământ. Fie ca Numele Său să fie glorificat!
Sursa: Vineyard Voice
Valentin Hrihorciuc

Reclame
Comentarii
  1. MIA spune:

    Doamne Tată iubit multumim că noi suntem liberi dar te rog să ne faci mai responsabili pentru evanghelia care trebuie vestită .Te rog Tată în numele fiului Tău să te înduri de frati nostri evanghelisti să fi cu ei cum ai fost cu cei trei tineri în cuptorul cu foc ,te rog s-ă-i îmbărbătezi tu si alungă frica de la ei ,fă-le tu dreptate si te rog fă o minune să fie eliberati ca Petru ,spre slava ta si mîntuirea altora

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s