Biserica persecutată: Motive de rugăciune

Posted: 19/03/2012 in Tarile Persecutate

Dorim să prezentăm câteva motive de rugăciune pentru Biserica persecutată, având în vedere ultimele noutăţi. 

 Maroc

Poliţia a arestat 3 creştini secreţi şi aparent au adunat informaţii despre alţi creştini secreţi din ţară. Pe data de 1 martie, doi tineri au fost în vizită cu un alt credincios mai în vârstă, din alt oraş, într-o cafenea publică în momentul când poliţia i-a arestat pe cei trei. Cei doi tineri au fost eliberaţi mai târziu în acea noapte, dar credinciosul mai în vârstă rămâne în arest. Familiile celor doi tineri nu au fost conştienţi de convertirea copiilor săi la creştinism, iar unul din cei doi tineri a fost alungat de acasă când familia sa a aflat de credinţa lui. În plus faţă de cele trei arestări, poliţia a vizitat casa unui lider creştin din Rabat, dar familia nu i-a lăsat să intre. Rugaţi-vă pentru acei doi tineri, dar şi pentru credinciosul mai în vârstă ce se află în arest. De asemenea, rugaţi-vă pentru protecţia celor ale căror nume nu au fost divulgate de poliţie. 

Turcia

O biserică din Turcia a experimentat o hărţuire crescândă în ultimele săptămâni, posibil ca rezultat al arderii Coranului la baza militară americană din Afganistan. Duminică, 4 martie, poliţia l-a anunţat pe pastorul Bisericii „Agape” din Samsun că cineva a atacat clădirea bisericii. Atacatorul a spart uşa şi a intrat înăuntru, unde şedeau  invitaţi din România. De asemenea, a deteriorat semnul bisericii înainte de a fi reţinut de poliţie şi de un vecin. Câţiva poliţişti au fost răniţi într-o luptă cu atacatorul. Creştinii din Turcia sunt adesea percepuţi ca fiind trădători şi susţinători ai Occidentului. „Acest fel de incidente descurajează noii credincioşi şi îi duc la teamă”, a declarat pastorul. Rugaţi-vă pentru protecţia credincioşilor Turciei şi rugaţi-vă ca acei care persecută creştinii să primească adevărul în moduri miraculoase.

Kurdistan

Un elev dintr-o şcoală privată creştină din Kurdistan şi-a împuşcat mortal profesorul american înainte de a se sinucide. Incidentul a determinat Ministerul Educaţiei să revizuiască programele şcolilor private din regiune. Bayar Sarwar, 18, a împuşcat un profesor american de gimnastică în vârstă de 33 ani, Jeremiah Small, de patru ori pe data de 1 martie, din cauză că s-a rugat înainte de curs. Cu toate că motivele împuşcării sunt neclare, Uniunea Profesorilor din Kurdistan consideră că studentul a fost agitat de promovarea profesorului la creştinism. Fără aprofundări, poliţia a menţionat doar faptul că au existat unele neînţelegeri între elev şi profesor. Jeremiah Small  provenea din statul Washington. A fost îngropat pe data de 6 martie 2012, înKurdistan. Rugaţi-vă pentru familia acestuia şi pentru pacea din Kurdistan.

 China

Rugaţi-vă pentru pastoral Yang Xuan şi soţia acestuia, Yang Caizhen. Vocea Martirilor a oferit ajutor de urgenţă familiei lor după ce liderii bisericii-casă au fost arestaţi în noiembrie 2009. Yang Caizhen a fost eliberat anul trecut, însă soţul ei rămâne închis.

Haideţi să susţinem în rugăciune şi să simţim cu cei care suferă pentru Cristos!

Preluat de pe: stiricrestine.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s