Nigeria – creştinii de la Nord fug de la violenţa care continuă

Posted: 14/02/2012 in Tarile Persecutate

Sute de creştini sunt forţaţi să-şi părăsească locuinţele  în nordul musulman al ţării, în urma ultimatumului prezentat de către grupul islamist numit Boca Haram. Dacă creştinii nu pleacă din nordul ţării, vor fi atcaţi de islamişti.
Camioane întregi cu familiile creştine părăsesc statul Yobe, unde în perioada 10-11 ianuarie în oraşul Patiskum (Potiskum)  au fost împuşcaţi şi ucişi doisprezece fraţi creştini şi o soră. După un alt atac creştinii părăsesc de asemenea oraşul, statul Borno, locul de origine grupului de Boca Haram.
O serie de exploziii şi atacuri armate asupra bisericilor şi a serviciilor de securitate au fost comise de un grup terorist ]n perioada Crăciunului dein acest an, au fost omorâţi mai mult de patruzeci de oameni, 35 de persoane au murit din cauza exploziilor de grenade când ieşeau din clădirea bisericii din oraşul Madalla, aproape de capitala Nigeriei, Abuja.

La scurt timp după ultimatumul de pe 5 ianuarie, militanţii înarmaţi au atacat o biserică din Gombe, capitala a statului omonim, în timpul serviciului de rugăciune,
şi au  împuşcat opt persoane. Pastorul Yauro Johnson a declarat: „Am condus adunarea în rugăciune. Ochii noştri au fost închise, atunci când biserica a fost atacată de bărbaţi înarmaţi şi care au deschis focul la întâmplare în credincioşi. Ei au împuşcat  prin ferestrele bisericii şi mulţi, inclusiv soţia mea, au fost ucişi. ” A doua zi, aproximativ 20 de creştini au fost împuşcaţi în oraşul Mubi, stat Adamawa. Ei au fost printre cei care au participat la înmormântarea  fratelui lor în credinţă, care a fost ucis cu o zi înainte. Boca Haram şi-a asumat responsabilitatea pentru unele dintre aceste atacuri.
Şeful Asociaţiei creştine din Nigeria, Ayo Oritedzhafor (Ayo Oritsejafor), a declarat sâmbătă, 7 ianuarie,  cazurile frecvente de uciderea creştinilor din Nigeria arată la „curăţarea sistematică religioaseă şi etnică.” Această violenţă a determinat preşedintele ţării Goodluck Jonathan să declare starea de urgenţă în cele mai tulbure zone ale ţării.

*  Rugaţi-vă ca Dumnezeu să mângâie pe cei care au pierdut persoane dragi, şi ca ei să aibă putere să nu răspundă rău pentru rău.

*  Rugaţi-vă pentru familiile care au fost strămutate nevoite să-şi părăsească casa pentru a scăpa de violenţă. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să fie refugiul lor în aceste vremuri grele. (Is.25: 4).
* Rugaţi-vă pentru protecţia creştinilor din Nigeria privind violenţa brutală din partea grupului Boca Haram.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s