Buletin de rugăciune Fondul Barnaba 31 ianuarie – 6 februarie 2011.

Posted: 31/01/2012 in Tarile Persecutate

Marţi 31 ianuarie

Rugaţi-vă pentru comunitatea creştină din judeţul Taiani, provincia Shandong, China, clădirea bisericii lor se află în pericol de demolare. Această cladire aparţine Mişcării Patriotice (TSPM), şi clădirile sale sunt recunoscute ca monumente naţionale. Dar în ciuda acestui fapt guvernul a ordonat demolarea bisericii, un perete al cladirii bisericii este stricat. Unii credincioşi în vârstă au încercat să împiedice demolarea, dar n-au reuşit. Creştinii au formulat un recurs, dar în regiunea dată biserica se află sub controlul strict al autorităţilor şi practic nu este protejată. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să întărească biserica din Taian în aceste vreme tulburi.

 Februarie

 Miercuri 1 februarie

„Inimile credincioşilor sunt pline de bucurie şi trepidaţie. Noi mulţumim lui Dumnezeu că El ne-a dat speranţă şi credinţă, şi ne-a ajutat să nădăjduim doar în El, „- se spunea într-o declaraţie recentă a bisericii Shouvang în Beijing, China. Continuaţi să vă rugaţi pentru fraţii şi surorile noastre care sunt plin de curaj, care, în ciuda maltratării constante a autorităţilor continuă să se adune în aer liber pentru închinare. Mulţi credincioşi au fost reţinuti în timpul întâlnirilor sau când se duceau la adunare, chiar dacă poliţia doar suspectata că au de gând să meargă acolo. În aprilie 2011, guvernul i-a forţat pe credincioşi să părăsească clădirea, unde se adunau, obligând proprietarul de a refuza achiziţionarea sau închirierea de spaţii. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să privească la credincioşia poporului Său, şi ca acestuia să i se ofere în curând un loc de întâlnire sigur.

Joi 02 februarie

În luna august a anului trecut, un pastorul din Coreea de Sud a fost ucis cu un ac otrăvit într-un atac de contrabandişti evadaţi din Coreea de Nord. În Coreea de Nord sunt cel puţin 400 000 de creştini, aceştia sunt persecutaţi cu cruzime: ei trăiesc sub ameninţarea constantă de detenţie şi tortură în lagăre de muncă, sunt ameninţaţi cu moartea. Cei care încearcă să îi ajute să treacă hotarul ţării, îşi riscă viaţa. Rugaţi-vă pentru eliberarea fraţilor şi surorilor noastre şi pentru protecţia lui Dumnezeu asupra creştinilor din ţările vecine, care le dau o mână de ajutor.

 Vineri 03 februarie

Douăzeci şi două copii ai misionarilor arabi, care slujesc într-una din ţările din Orientul Mijlociu, primesc o educaţie creştină, prin suportul Fondului Barnaba. Şcolile de stat din această ţară sunt de multe ori într-o stare extrem de proastă, cu clase supraaglomerate, şi cadre didactice cu calificare redusă, cu accent în principal pe învăţare mecanică. Islamul are o influenţă mare în şcoli, astfel încât elevii trebuie să memoreze pasaje mari din Coran. Copii care nu mărturisesc islamul sunt discriminaţi. O femeie creştină, mama unui băiat, a spus: „Fiul meu este atât de recunoscător. El a fost foarte supărat de curriculum-ul de la şcoală, dar acum studiile în şcoala nouă îl încurajează să înveţe şi se bucură de cunoştinţe.” Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru aceşti copii care pot primi o educaţie creştină, şi rugaţi-vă ca ei să crească în credinţă.

 Sâmbătă 04 februarie

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi sute au fost rănite duminică pe 9 octombrie, în timpul atacului brutal asupra creştinilor protestatari din Egipt. Pe video pot fi văzute maşinile de război împotriva creştinilor care s-au adunat la o demonstraţie paşnică în Cairo împotriva distrugerii bisericii şi a altor forme de nedreptate împotriva creştinilor. Ca urmare, aceştia au fost atacaţi cu brutalitate de forţele de securitate, islamiştii şi pur şi simplu bandiţii de stradă. Au tras în ei, i-au bătut şi i-au târât pe străzi. Deşi musulmanii au fost de partea agresorilor, unii dintre ei, au ieşit în stradă pentru a proteja creştinii de serviciile de securitate. Generali ai Consiliului Suprem al forţelor armate au acuzat pe protestatari creştini de violenţă şi a negat faptul că trupele au tras în creştini şi că i-au călcat maşinile lor de război. Rugaţi-vă pentru toţi cei care au suferit o mare pierdere şi au fost răniţi în atac, şi creştinii din Egipt să fie consideraţi membrii cu drepturi depline ai societăţii.

Duminica 05 februarie

Protestul dela Cairoa fost cauzat de distrugerea Bisericii Sf. Gheorghe din regiunea Aswan la 30 septembrie a anului trecut. Musulmani, nemulţumiţi cu activitatea de reconstrucţie, care au fost efectuate pe o clădire dărăpănată, au ameninţat că vor distruge clădirea bisericii. Şi pe 30 septembrie, după rugăciunea de vineri, au atacat biserica, au demolat clopotele, pereţii şi coloanele, şi apoi au dat foc clădirii. De asemenea ei au ars şi alte bunuri care aparţineau creştinilor. Acest incident a fost ultimul dintr-un lanţ lung de atacuri violente împotriva creştinilor din Egipt, care s-au intensificat după revoluţie. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să încurajeze biserica care a pierdut locaşul, şi ca El să le dea o altă clădire pentru închinare.

 Luni 06 februarie

În Egipt, de la căderea regimului preşedintelui Hosni Mubarak, în februarie anul trecut, grupările islamiste radicale care au fost limitate de fostul regim, au dobândit putere şi influenţă. Astăzi, la primele alegeri parlamentare, ei au avut cel mai mare procent de voturi. Declaraţiile oamenilor-cheie de la conducerea partidului fraţilor musulmani au spus despre intenţia lor de a stabili legea Sharia. O astfel de evoluţie ar fi foarte deranjantă pentru creştinii din Egipt, precum şi pentru revoluţionari, care doresc să vadă în Egipt o democraţie seculară. Rugaţi-vă ca ţara să nu devenită un stat islamic şi ca în ordinea politică nouă să fie reprezentate interesele tuturor cetăţenilor.

Vă mulţumim pentru că vă rugaţi pentru fraţii noştri în Cristos care sunt persecutaţi, lucrul acesta este foarte important pentru ei! Uneori suntem nevoiţi să schimbăm sau să omitem  numele lor, ca măsură de precauţie, şi avem doar câteva pagini să vă spunem despre ei. Dar Domnul îi cunoaşte pe oamenii aceştia şi locurile pentru care ne rugăm. Vă mulţumim pentru înţelegere.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s