Aşa a început grupul de rugăciune de la Vatra.

Posted: 16/06/2011 in Grupuri de Rugaciune
“Dacă vrei să te audă Dumnezeu cînd te rogi,
 trebuie să auzi şi tu cînd Dumnezeu îţi vorbeşte.

 Am avut harul de-a participa la o conferinţă «Ancoraţi pe Stîncă», organizată de misiunea „Tinerii pentru Cristos”, pentru a ne întări în lucrarea de evanghelizare pe care o facem. O parte importantă erau şi seminarele despre rugăciune. M-am convins încă o dată cât de importantă este aceasta în viaţa unui creştin: ce impact, ce putere are în relaţia cu Dumnezeu şi cu oamenii atunci cînd nu doar o înveţi teoretic, ci începi să o practici. „Cel care este prea ocupat ca să se roage, este mai ocupat decât îl vrea Dumnezeu”. Oricât de mult nu ar lucra omul, dar dacă nu lucrează Dumnezeu, totul este în zadar. Am primit o carte micuţă care se numea “Mobilizarea tinerilor la rugăciune” care ne-a servit drept model de-a începe această slujire. Am împărtăşit această dorinţa la alte 2 persoane şi aşa a luat finţă grupul nostru de rugăciune de la Vatra.

La început grupul nostru se aduna duminică după serviul de seară. Pentru o perioadă, într-adevăr formam grupul a cîte 3 persoane, după care au început să se alăture şi alte persoane. Deja nu eram doar 3, ci s-a format un grup mai mare.

Uneori, rugaciunea va schimba împrejurarile, dar de cele mai multe ori ea te va schimba pe tine. La seara de rugăciune, tinerii şi adolescenţii se învaţă a se ruga public şi de a înlătura această barieră care există la tineri de multe ori. Aici mijlocim pentru diferite motive cum ar fi: pentru 3 ţări, pentru 3 prieteni necreştini, conducători ţării, slujitori, lucrări diferite ale bisericii, etc. Una din practicile noastre este să folosim bileţele pe care scriem motivele personale de rugăciune pentru care mijlocim pe parcursul săptămânii. Aceasta ne uneşte şi ne consolidează ca şi famile în Hristos. Cea ce ne uneşte şi mai mult sunt răspunsurile care vin în urma rugăciunilore, aceasta ne aminteşte că Dumnezeu este aproape, că El se implică în vieţile noastre întărind credinţa şi relaţia noastră personală cu El. Dacă Diavolul te poate înfrînge cu privire la rugăciunea ta zilnică, atunci te poate birui şi în celelalte domenii. Rămâi aproape de Domnul trăind viaţa de fiecare zi prin Cuvânt şi rugăciune şi vei primi puterea să te împotriveşti vrajmaşului şi să-L iubeşti tot mai mult pe Tatăl.

Dumbravă Anfisa


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s