În căutarea adevăratei iubiri…

Posted: 15/04/2011 in Vitamine pentru suflet

În căutarea adevăratei iubiri

Suntem oameni şi din fire suntem păcătoşi. Mă gîndesc că, anume acest adevăr este şi va rămîne, ceea ce ne va împiedica să iubim desăvîrşit pe cineva.   Nu ne este caracteristic sau natural sa iubim necondiţionat.  În inima noastră nu se regăseşte decît o minusculă parodie a adevăratei dragoste, pe care o posedă doar Dumnezeu. Iată de ce noi nu putem iubi de la sine pe cineva, nu ne stă în puteri să oferim o dragoste absolută anumitei persoane, în special celor pe care nu-i prea avem la inimă (aici mă refer la categoria de oameni pe care Dumnezeu îi foloseşte pentru cizelarea caracterului, dar pe care tu încerci să-i eviţi cu cea mai mare măiestrie J). Sunt convinsă că şi în viaţa ta la fel ca şi în a mea se regăsesc oameni ale căror nume în mintea ta este antonim cu dragostea, şi întrebarea ce mă fac???,  începe să te urmărească. Îţi doreşti să iubeşti? Vrei ca fraza „Apele mărilor nu pot stinge dragostea pe care ţi-o port” să-ţi se atribuie şi ţie nu doar acelor oameni pe care îi admiri? Vrei să ştii cum arată dragostea desăvîrşită?  Atunci te invit să deschizi şi să citeşti renumitul capitol 13 din 1Corinteni. Chiar şi după o lecturare superficială nu e nevoie de mult timp să înţelegi că manifestarea dragostei exact în modul în care este descris în acest pasaj ne este atît de străin şi depărtat la fel ca răsăritul de apus. E posibil să oferim o astfel de dragoste doar în cazul în care Dumnezeu trăieşte în noi şi dorim Să-L cunoaştem. Unindu-te şi cunoscîndu-L pe El personal, doar atunci inima ta se va transforma şi nu va mai fi aceeaşi ca alta dată (aici mă refer la comunicarea şi timpul tău personal petrecut cu Dumnezeu, timp special în care sunteţi doar voi doi). Chiar acum în minte poţi să remarci adevărul, că; „în tine trăieşte Dumnezeu” şi atunci de ce eu nu simt şi nu pot iubi în modul cum este descris la 1Corinteni 13 ?.

Mai întîi de toate pentru ca să poţi iubi în aşa mod cum vrea Domnul de la mine şi de la tine este nevoie să fii cu El, în El, să-Lcunoşti personal ca după să posezi capacitatea de a oferi oamenilor iubirea absolută găsită la El şi aceasta înseamnă să petreci timp cu El cît mai muuuuuult!!!! timp posibil. Doar petrecînd în fiecare zi timp special pus deoparte pentru El, Îl vom putea cunoaşte, iar El este DRAGOSTEA DESĂVÎRŞITĂ. Cînd vii la El în fiecare zi şi sincer îţi doreşti să fii cu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfînt, atunci inima, sufletul şi duhul tău nu rămîn neatinse. Dragostea Lui te umple şi pleci în călătoria „O noua zi” schimbat. Dragostea Divină este o iubire activă, o dragoste ce odată umplută în tine se revarsă şi peste alţii din jurul tău, revărsarea ei prin mine şi tine asupra celor ce ne înconjoară este un specific, conţinut, esenţă sau criteriu mai bine zis, după care putem cunoaşte dacă e adevărată sau nu.

Un alt adevăr care te poate ajuta, este să înţelegi că dragostea adevărată nu este un sentiment, dar o decizie conştientă, prin faptul că vei exercita asupra oamenilor acţiunile enumerate în 1Cor. 13, indiferent de personalitate, conştient de virtuţile şi cusururile acelei persoane. Această decizie ca şi multe altele necesită să fie reînoită. Însă acest adevăr al deciziei conştiente este valabil şi se reînoieşte continuu doar atunci cînd ai o relaţie apropiată cu Dumnezeu.

Prieteni putem face multă teorie şi filozofie asupra acestui subiectului, putem scrie numeroase articole, cărţi, predici, lecţii, putem iniţia şi organiza o mulţime de seminare care să vizeze acest subiect, dar toate acestea necesită timp, timp care oricum ne va conduce la acelaşi dea-pururi neschimbător adevăr DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE! Doar El ne poate transforma şi doar dragostea Lui în noi (oferită într-o relaţie personală cu El ) revărsată spre alţii este ceea ce ne dorim atît de mult cînd vorbim despre iubirea de oameni.

Popova Natalia

Reclame
Comentarii
  1. Veronica spune:

    o tema care e permanent actuala… E bine aratata Sursa si mecanizmul dregostei divina. Mersi autorului pentru a aborda asa o tema aprinsa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s