Creştini Persecutaţi – Republica Maldive

Posted: 15/04/2011 in Tarile Persecutate

Maldive este o ţară a cărei teritoriu cuprinde un grup de 1190 insule din Oceanul Indian. Constituţia din 1997 a desemnat Islamul ca fiind religia oficială a statului Maldive, iar sub autoritatea acestei legi, guvernul a cerut tuturor cetăţenilor ţării să fie musulmani. Datorită acestui fapt, libertatea religioasă a fost restrânsă semnificativ, fiind interzisă practicarea oricărei alte religii afară de Islam.

Turiştilor care vizitează Republica Maldive şi muncitorilor străini care lucrează în Maldive, li se permite să-şi practice religia de care aparţin, dar numai într-un  mod privat. Nu este permis însă prozelitismul, evanghelizarea şi răspândirea de literatură creştină.

O represiune severă condusă de autorităţi în 1998 a condus  la întemniţarea şi torturarea severă a 50 de creştini maldivieni şi expulzarea a 19 străini bănuiţi că promovează învăţătura creştină. Cu toate că majoritatea celor întemniţaţi au fost eliberaţi, aceştia continuă să fie monitorizaţi cu mare atenţie.

La data de 07 octombrie 2009 autorităţile Maldivian au deportat un sud- african, Robert Willeman, care a fost găsit cu materiale crestine: şase CD- uri video, şase cărţi, 17 broşuri şi o Biblie. În ciuda democraţiei, Maldive încă nu este liberă.

Rugați-vă pentru:

  • Rugaţi-vă pentru protecţie şi siguranţa creştinilor care trăiesc în Maldive.
  • Rugaţi-vă ca acei creştini din ţară să fi înţelepţi şi totuşi îndrăzneţ în modul în care împărtăşesc Evanghelia lui Hristos cu cei din jurul lor.
  • Rugaţi-vă că libertatea religioasă a creştinilor din Maldive să fie recunoscută.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s