Ediţia a X-a a Week-endurilor de Post şi Rugăciune!!!

Posted: 31/03/2011 in Week-end de Post si Rugaciune

Ultimul weekendul din 25-26 februarie, a fost dedicat postului şi rugăciunii organizat în mod special pentru liderii de tineret. A fost un moment de apropiere de Domnul şi de părtăşie a liderilor de tineret, dar şi de planificare a activităţilor din următoarelor luni.

La acest eveniment au participat doar 14 lideri din cele aproximativ 50 de biserici din comunitate, împreună cu ajutorii lor. Programul a inclus momente de laudă şi închinare, îndemnuri la rugăciune, mesaj biblic predicat de pastorul bisericii „Maranata” din Răzeni, Iurie Braga. Tinerii au avut un timp de meditaţie asupra capitolului 2 din Iona şi psalmul 51. Pentru că fiecare zi de post şi rugăciune presupune cercetare, dedicare şi venirea înaintea Domnului în sfinţenie liderii de tineret au scris pe foiţe păcatele de care ar vrea ca Dumnezeu să-i cureţe cu desăvârşire. Apoi Viorel Malancea liderul de rugăciune a adunat toate foiţele într-un săculeţ care apoi au fost arse afară în prezenţa tuturor participanţilor la întrunire.

Dumnezeu iartă, curăţă şi spală cu desăvârşire, dacă şi noi îi cerem asta cu credinţă,- a menţionat liderul comunităţii de Chişinău, Vitalie Carabeţ.

În rugăciunile sale tinerii au mulţumit Domnului pentru Cuvântul Lui, pentru lumină, pâine, apă şi tot ce ne oferă zilnic prin harul Lui. Totodată, au meditat asupra faptului că Domnul Isus este Cuvântul Vieţii, pâinea, apa şi lumina vieţii noastre.

Al doilea motiv de rugăciune a fost pentru popoarele neevanghelizate, timp în care liderii de tineret s-au rugat pentru ţările închise pentru Evanghelie şi unde creştinii sunt persecutaţi.

Al treilea motiv de rugăciune a fost în dreptul hărţii lumii, unde tinerii îşi alegeau o ţară pentru care se rugau şi, dacă în această ţară există persecuţii ale creştinilor, cereau lui Dumnezeu binecuvântarea fraţilor persecutaţi.

Al patrulea motiv de rugăciune a fost oraşul Chişinău. Tinerii s-au rugat pentru o problemă care afectează tot mai mult moralitatea societăţii noastre: adolescenţii care devin părinţi la o vârstă foarte precoce. Potrivit statisticilor tot mai multe adolescente ajung să nască copii între vârsta de 12-15 ani.

Al cincilea motiv de rugăciune au fost evenimentele planificate de către Departamentele de tineret şi de biserici ce vor avea loc în lunile martie şi aprilie 2011.

Al şaselea motiv de rugăciune a fost pentru tinerii necreştini şi pentru tinerii din comunitatea Chişinău ca aceştia să devină mai pasionaţi de Cuvântul lui Dumnezeu şi să implice mai mult în lucrarea Domnului, fie mai receptivi la nevoile oamenilor.

Ultimul motiv de rugăciune a fost pentru nevoile personale şi cele de mulţumire Domnului.

Părtăşia tinerilor lideri s-a încheiat seara târziu şi a continuat a doua zi dimineaţa. Ei au decis să aibă astfel de întruniri o dată la trei luni. Unii participanţi au fost de părere, că astfel de întruniri ar fi utile şi pentru tinerii din bisericile lor şi sunt gata să prea ideia.

Doina Bejenaru

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s