Japonia – Creştinii întind mâna unei naţiuni devastate.

Posted: 22/03/2011 in Rugaciune pentru Lume
 • La 11 martie populaţia Japoniei a fost zguduit de un cutremur cu magnitudine de 8.9 grele, urmat de un ţunami devastator care a lasat zeci de mii de oameni morţi şi dispăruţ.
  La momentul scrierii suntem într-un dezastru nuclear serios ce se vede la orizont, ca urmare a supraîncălzirii şi explozii centrală electrică Fukushima. Un nor de radio-active ameninţă capitala Tokyo, care are 13 milioane de locuitori, un oraş dintre cele cu populaţia cea mai densă din Asia. După cum Japonia este în topul 3 al ţărilor cu economie dintre cele mai puternice, acum se simte mari efecte drastice la bursele internaţionale.Potrivit unui raport postat la Crosswalk.com, organizaţiile creştine cu sediul în Japonia folosesc site-uri de socializare pentru a coordona eforturile de ajutorare. Organizaţiile: „Christian Relief”, „Asistenţă”, „Sprijin şi Speranţă” (CRASH Japonia) este în strânsă colaborare cu JEMA (japonez Evanghelic Misionare Association), pentru a coordona o reţea mai mare de voluntari cu experienţă care trăiesc în Japonia şi sunt familiarizaţi cu cultura naţiunii şi  limba. Liderii au înfiinţat un centru de comandă în Tokyo, cu baze în zonele afectate. Echipele creştine de  ajutor vor funcţiona prin intermediul bisericilor locale, care cunosc nevoile comunităţii.

  Mai mult de 300 de biserici existente în zona afectată de tsunami. Stareal celor mai multe dintre ele este necunoscută. „Asia de acces”, o organizaţie misionară care lucrează cu peste 1.800 de biserici în întreaga Japonia, a încercat de a lua legatura cu partenerii lor, dar comunicarea a fost dificilă. 
  Peter Howard de la „Food for the Hungry”  (Mincare pentru cei Flămânzi) spune: „Pentru o ţară modernă, amploarea acestui dezastru este de neegalat. Multe biserici din Japonia deschid uşile de a primi pe supravieţuitori. „Noi credem că Biserica este vehiculul lui Dumnezeu pentru răspândirea Evangheliei dragostei şi compasiunii şi mesajul păcii”, spune Howard. „Suntem cu adevărat plini de speranţă că biserica japoneză susţinută de bisericile din întreaga lume se va ridica şi arată cu adevărat ceea ce creştinii sunt cu adevărat.

  „Fukushima şi capelela Tohoku Bibliei sunt în zonele cele mai afectate”, spune Stephen Van Valkenburg, directorul Christian Aid (Ajutorul Creştin). ” Au fost deja evacuate, deoarece acestea sunt situate în apropierea centralelor nucleare pe cale de dispariţie. Există multă panică şi ajutorul este de a pune refugiaţii în adăposturi de urgenţă. Aceşti misionari au unele dintre cele mai eficienşi în câştigarea Japoniei, aşa că ştim că ei împărtăşesc dragostea lui Dumnezeu atât în ​​cuvânt cât şi faptă, în aceste momente tragice.”

  Japonia este una dintre cele mai bogate „naţiunile neevanghelizate” din lume. Populaţia sa depăşeşte 127 milioane, dar mai puţin de unu la sută din aceştia se consideră a fi creştini. Societatea este foarte materialistă. Cei care se pretind a fi religioşi au un amestec de obicee şi elemente din budism şi şintoism. Regiunile cele mai afectate de cutremur şi ţunami ulterioare în Japonia, pe coasta Pacificului de Nord este considerată „teren dificil”, de către misionari. Dezastrele întotdeauna ridică întrebări. Acest lucru cu siguranţă este un timp pentru creştinii în Japonia şi cei din jurul lumii pentru a arăta dragostea lui Dumnezeu pentru poporul japonez în acest timp de nevoie.

  Nevoi de rugăciune:
  • Rugaţi-vă pentru toţi cei din Japonia ca să aibă curaj, şi pentru cei care sunt credincioşi să se ridice la timp cu puterea Duhului Sfânt pentru a răspunde nevoilor aşa cum El Îi direcţionează.
  • Rugaţi-vă pentru ca Biserica să se unească pentru a ajunge să ajute în final. Rugaţi-vă pentru un răspuns înţelept, şi pentru resursele ce aplică în mod corespunzător.
  • Rugaţi-vă pentru Biserica ca globală să se trezească la nevoia de a fi pregătită pentru a fi mâinile şi picioarele lui Cristos, în aceste situaţii în care acestea încep să se manifeste atât de repede în întreaga lume.
  • Rugaţi-vă pentru mila lui Dumnezeu, ca acolo să fie mai multi mesagerii ai Evangheliei decât va fi necesar în orice loc pentru a împărtăşi vestea bună plină de milă şi harul Lui pentru cei care încă nu ştiu despre El.
   

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s