O ţară pe punctul de schimbare!

Posted: 10/02/2011 in Rugaciune pentru Lume

În ultima săptămână în Egipt au avut loc proteste masive organizate împotriva regimului autoritar al preşedintelui Hosni Mubarak. Tulburările în creştere ar putea termina într-o revoluţie, cu islamiştii radicali. De asemenea, în alte câteva ţări din Orientul Mijlociu este o stare de spirit în creştere şi un impuls pentru schimbare radicală. Comentatorii au avertizat de tensiune în Tunisia şi prin lume arabă, că instabilitatea creşte în Algeria, Liban, Yemen şi Iordania.

Protestele din Egipt, atrag după sine atacuri împotriva creştinilor din ţară, mai ales atacurile sinucigaşe cu bombă la o biserică din Alexandria în ziua de Anul Nou care a ucis cel puţin 21 de închinători. Creştinii au ieşit în stradă în semn de protest faţă de lipsa de protecţie şi justiţie pentru comunitatea lor. Ei sunt cetăţeni de categoria a doua în propria lor ţară şi sunt puternic discriminaţi în educaţie şi ocuparea forţei de muncă.

Cu toate acestea, credincioşii din Egipt se roagă şi nădăjduiesc în Dumnezeu. “Creştinii din Egipt au nevoie de ajutorul nostru practic imediat şi de sprijin în rugăciune deoarece ei se găsesc în această desfăşurare de criză,”  spune directorul Patrick Sookhdeo de la Barnaba Aid. “Trebuie să ne rugăm, de asemenea, că în timp ce cetăţeni egipteni caută libertatea de la un lider autocratic, să nu cădea în mâinile unui regim islamic strict, care va oprima mai mult oamenii, în mod special creştini.” De asemenea, aceste schimbări ar putea produce provocari atât pe plan global cât  şi internaţional.

Nevoi de rugăciune:

  • Pentru ca stabilitatea să fie instaurată în Egipt şi ca rezultatul crizei actuale să aducă mai multă libertate şi pace pentru fiecare cetăţean egiptean.
  • Pentru ca creştinii egipteani să cunoască protecţia lui Domnului, prezenţa, pacea şi purtarea sa de grijă în aceste vremuri tulburătoare.
  • Pentru ca Evanghelia să înainteze în întreg Orientul Mijlociu.

Soursă: Barnabas Aid şi alte surse.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s