Imaginea de sine izvorâtă din valoarea pusă în tine.

Posted: 10/06/2010 in Vitamine pentru suflet

De mici ne frământă întrebarea care ne macină întreaga viaţă. Unii deoarece nu au găsit răspunsul şi-au curmat viaţa, alţii au renunţat să mai lupte şi viaţa lor a ajuns o mizerie. De-a lungul istoriei s-a practicat vânzarea fiinţelor umane. Începind cu sclaviia şi ajungând la formele moderne de scalvie. Deşi spunem că omul este fiinţa care nu poate fi estimată la justa valoare deoarece e unic, valoros nu prin capacităţile cu care e înzestrat ci datorită Creatorului. În zilele noastre oamenii sunt vânduţi… fetele cunt vândute în robie pentru sume de citeva mii de euro, pruncii se vând la câteva zeci de mii de euro. Savanţii au ajuns la concluzaia că trupul neânsufleţit al unui om nu valoreaza mai mult de 20$. Câtă valaore ai tu? Cine ţi-a dat-o? Când mergem la piaţă suntem interesaţi să nu risipim banii însă ne dăm bine seama că nimeni nu vinde bunuri de calitate la preţ de nimic. Însă fiecare dintre noi este bucuros când găseşte ceva ce valorează enorm însă i se cere um preţ simbolic. Copiilul se întreaba dacă tăticul şi mămica îl iubesc. Adolescentul se întreabă dacă este frumos aşa încât să palcă altora.Tânărul se întreabă dacă ceea ce face este apreciat, iar batrânul, daca a trait o viaţă cu demnitate… Fiecare dintre noi vrea să fie o persoană valoroasă, cu greutate, pe care se pot baza alţii şi care să valoreze în ochii celor din jur. De fapt aş vrea să te întrebi ce dă valaore unui om… capacităţile cu care este înzestrat, obiectele pe care le posedă, felul în care arată, familia în care s-a născut, notele cu care e apreciat, sau complimentele pe care le primeşte.

Valaorea este pusă în tine de la concepere! Ceea ce îţi dă valoare e statutul pe care îl ai – OM. Dumnezeu te-a creat valoros, chiar dacă suferi de anumite limitări, „EŞTI VALOROS DEOARECE DUMNEZEU TE-A CREAT AŞA, IAR DUMNEZEU NU GREŞEŞTE!!!” Tu ai valoare în ochii lui Dumnezeu. Şi chiar atunci când o să vină gândul că nu mai este nimic bun în tine… să-ţi aminteşti: „ ai mare valoare în ochii lui Dumnezeu, El te-a creat după chipul şi asemănarea Sa (Genesa 1:27)”. Iată că te-am săpat pe mâinile Mele, şi zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei! (Isaia 49:16). Ai preţ în ochii Mei, eşti preţuit şi te iubesc,(Isaia 43:4). Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi, până la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mântuiesc. (Isaia 46:4). Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită.(Psalmii 51:17b).

Ai valoare deoarece eşti iubit de Dumnezeu  Isus a murit pentru ca tu să fii iertat de povara păcatelor. Dumenzeu vrea sa-ţi schimbe viaţa! Încrede-te în El.

http://www.youtube.com/watch?v=mrXrJRaFCyI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eIzblctai-s&feature=related

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s