Weekend de Post şi Rugăciune la Cahul, 7-8 mai 2010!!!

Posted: 08/05/2010 in Week-end de Post si Rugaciune

Fir roşu către Dumnezeu

Care activitate din viaţa unui creştin este mai importantă? Poate unii vor spune că evanghelizarea sau mersul la biserică. De ce nu, pentru unii facerea de bine. Toate sunt bune. Nu la fel au gîndit un grup de tineri din regiunea Cahul, care pe data de 7-8 mai au decis să încheie săptămîna în post şi rugăciune, într-o tabără de la periferia oraşului.

O dată cineva m-a întrebat ce este zeciuiala. Am răspuns că aceasta înseamnă să dai a zecea parte din tot cu ce te-a binecuvîntat Dumnezeu. A urmat o altă întrebare, dacă timpul mi l-a dat tot Dumnezeu cît din el trebuie să dau Domnului. Poate sună banal, sau poate vă pare prea mult să daţi doua ore şi patruzeci de minute din ziua voastră lui Dumnezeu? Dar vă asigur că e posibil, mai ales dacă decizi să îl împarţi în trei şi de trei ori pe zi să stai în prezenţa Celui Preaînalt cîte 50-55 de minute. Aceşti tineri au avut mai mult decît atît. Au avut un timp în care L-au slăvit pe Dumnezeu, L-au lăudat şi i-au mulţumit pentru ceea ce este El în vieţile lor. Au mijlocit pentru ţara noastră. Au chemat Numele Domnului peste poparele care încă nu-L cunosc, s-au rugat pentru întreaga lume, pentru misionarii care sunt în acest moment pe cîmpul de lucru lărgind neîncetat împărăţia Domnului. Slăvit să fie Domnul!

Activitatea care mi-a produs cel mai mare entuziasm, care m-a încurajat să caut locurile cele mai deosebite şi mai minunate pentru închinare, pentru rugăciune, pentru părtăşie cu Dumnezeu, a fost deplasarea la extremitatea sudică a oraşului Cahul, unul dintre cele mai înalte locuri ale oraşului de unde am admirat panorama de lumini a oraşului nocturn, lîngă un monument ce înfăţişează un avion din timpul celui de-al doilea război mondial. Aici tinerii s-au rugat pentru oraşul Cahul în special care anual este populat de mii de elevi şi studenţi care vin din diferite localităţi ale raionului cît şi din întreaga Moldovă, dar şi pentru satele din împrejurimi. Au cîntat, au mijlocit şi au binecuvîntat oraşul.

Ceea ce nu m-am gîndit niciodată că voi putea sau macar voi încerca să fac la un week-end de rugăciune, a fost scrierea unui psalm sau a unei poezii.

Organizatorii au pregătit un program deosebit pentru un week-end special, astfel încît să ne motiveze să petrecem cît mai mult timp în rugăciune. Să experimentăm în a avea timp de părtăşie în diferite moduri, să ne rugăm pentru cei din jur şi să nu fim egoişti, să fim creativi în timpul devoţional. Le mulţumesc fraţilor ce au organizat şi au petrecut acest week-end special şi extraordinar (personal am participat pentru prima dată la un aşa fel de întrunire) fie ca Domnul să îi binecuvinteze în tot ceea ce fac. Slăvit să fie Numele Domnului în veci!

Reclame
Comentarii
  1. Irina spune:

    a fost un weekend de post si rugaciune binecuvintat de Domnul , am putut ca sa petrec mai mult timp in rugaciune, ptru multe nevoi, si sa ma rog si ptru orasul meu. Acum sunt provocata sa ma rog in fiecare zi ptru oamenii care ii intilnesc in cale, sa ma rog ptru salvarea celor pierduti in pacat.
    Abia astept un alt weekend ca acesta cind sa ne unim mai multi in acest lant al rugaciunii
    Domnul sa va binecuvinteze !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s