Ce este Ziua Mondială de Rugăciune?

Posted: 26/04/2010 in Ziua Mondiala de Rugaciune

Ziua Mondială de Rugăciune
Toţi împreună, în multe locuri.
„Toţi împreună în acelaşi loc” (Fapte. 2:1). În ziua de 23 mai a lui 2010, se vor strânge la un loc multe milioane de credincioşi – în numeroase locuri – şi se vor ruga, într-un glas, ca Dumnezeu să împlinească nădejdea biblică a slavei lui Hristos şi a transformării tuturor popoarelor.

A început în Africa, în primele zile ale noului mileniu, un mic grup de credincioşi din Cape Town. Africa de Sud, a chemat oamenii să li se alăture şi să se roage împreună pentru oraşul şi poporul lor. În anul 2001, 45.000 de credincioşi plini de speranţă au umplut un stadion, în dorinţa de a se pocăi şi de a căuta Faţa lui Dumnezeu.
La scurt timp, astfel de adunări au avut loc în diserite orase din Africa. În 2004 peste 20 de milioane de credinciosi s-au rugat în peste 2.000 de locuri din toate ţările africane. Creştinii din Africa au invitat apoi credincioşii din întreaga lume să li se alăture la prima Zi Mondială de Rugăciune, care a adunat la un loc aproximativ 200 de milioane de credinciosi, pe 15 mai 2005.

De la un capat al pământului la altul. S-a estimat că, pe 4 iunie 2006, s-au rugat împreună 250 de milioane de creştini, din 198 de ţări. Această mişcare continuă să se răspândească şi să se intensifice, aşa încît sunt umplute până la refuz atât stadioane mari, cât şi pieţele de la sate, de dimineata pana seara, unind în rugăciune numeroase biserici pentru mărirea slavei lui Hristos şi binecuvântarea tuturor popoarelor
Zece zile de rugaciune continua: 13 – 23 mai 2010. Începând cu 13 mai, milioane de creştini vor căuta să se roage în diferite moduri zi şi noapte, de-a lungul celor zece zile dinainte de Ziua Mondială de Rugăciune, urmând modelul dat de ucenicii lui Hristos.

Ziua Mondială de Rugăciune: 23 mai 2010. În duminica de 23 mai, creştinii din toate ţările se vor aduna ca să se roage, mulţi dintre ei în case şi în săli de festivităţi, iar mult mai mulţi pe stadioane şi în locuri publice. Televiziunea, radioul şi internetul vor ajuta la întărirea legăturii şi unităţii noastre în rugăciune.
Nouăzeci de zile de binecuvantare: 24 mai – 9 august 2010. Creştinii schimbaţi de Dumnezeu vor contribui apoi în transformarea comunităţilor în care trăiesc, dacă se dedică lui Dumnezeu să-i folosească drept instrumente prin care rugăciunile lor să primească răspuns.

Ziua Mondială de Rugăciune anticipează formarea sau dezvoltarea de alianţe locale între păstori, biserici, lideri de misiune şi de afaceri, alianţe al caror scop va fi acela de a binecuvânta în mod practic comunitatea din care fac parte, aducând în ea schimbările dorite de Dumnezeu.

13-22 mai – Zece zile de rugăciune
23 mai – Ziua Mondială de Rugăciune
24 mai – 9 august – 90 de zile de binecuvântare a comunităţii

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s