Rugaţi-vă pentru pacea din Kirghizia!!!

Posted: 20/04/2010 in Rugaciune pentru Lume

Tulburările sângeroase în Bishkek, capitala Kârgâzstan, au destabilizat în mod semnificativ situaţia în ţară. Nemulţumirea faţă de creşterea preţurilor şi a corupţiei în rândul conducerii ţării a fost culminat  în acte de violenţă marţi,6 aprilie. Ca urmare a coliziunii, cel puţin 75 de persoane au fost ucise şi peste 1 500 de răniţi. Infracţiunile şi jafurile au fost răspândite în toată capitala.

Preşedintele Kurmanbek Bakiyev a fost forţat să părăsească oraşul, dar a declarat în timp că el nu are de gând să demisioneze, si orice încercare de arestare a acestuia ar avea ca rezultat „sânge atât de mult că nimic şi nimeni nu va putea justifica.” Cu toate acestea, pe 13 aprilie, a raportat că el a fost pregătit să demisioneze în cazul în care lui şi familiei i s-ar fi garantat siguranţă. Preşedintele Bakiyev  a venit la putere în urmă cu cinci ani, în timpul revoluţiei Lalelelor (Tulip), atunci când a fost demisionat Preşedintele  Akayev.

S-a format un guvern interimar condus de liderul opoziţiei Roza Otynbaevoy, şi în oraş s-a stabilit o liniste relativă, poliţia deja  patrulează pe străzi.

Cu  trei zile înainte de-a  începe tulburările, coordonatorul noastru pe ţările fostei Uniuni Sovietice a raportat că liderii bisericii Kârgâzstan s-au adunat pentru rugăciune şi pentru a dezvolta acţiuni. Grupuri de creştini vizitează răniţi în spitale, ajuta la curăţarea străzilor şi la restaurarea clădirilor publice deteriorate. A fost anunţat, de asemenea, post şi rugăciune pentru ţară, de pe data de 9 pâna pe data de12 aprilie. În această săptămână, trei biserici ţin post în fiecare zi pentru situaţia din ţară.

Kârgâzstan – o ţară mică şi săracă în Asia Centrală. Anterior a fost parte din Uniunea Sovietică ca una dintre republici şi a câştigat independenţa în 1991. Cea mai mare parte din populaţie este musulmană (85%), în timp ce creştinii reprezintă mai puţin de 10% şi sunt în mare parte  nekirgizstani. Bisericile în Kârgâstan, nu sunt multe la număr, dar ele cresc şi se dezvolta. Potrivit raportului U.S. al Departamentului de Stat privind libertatea religioasă în 2009, guvernul Kârgâzstan este îngrijorat de acţiunile grupurilor jihadiste coliziunile care au loc periodic, în sud. Creştini, în cea mai mare parte  sânt convertiţi de la Islam, ei retrăiesc o presiune considerabilă şi ameninţarea din partea familiei şi a mediului local, în special în sud.

Barnabas Fund  susţine mai multe proiecte în Kârgâzstan, pentru a ajuta pe creştini să păstreze credinţa lor într-o atmosferă de libertate limitată de religie şi în situaţia actuală volatila în ţară.

Vă rugăm să va rugaţi:

1. Vă rugăm să sustineti fraţii şi surorile noastre care se roagă pentru stabilizarea ţării.

2. Vă rugăm să vă rugati pentru toţi cei care au suferit şi au pierdut pe cei dragi al lor, astfel încât aceştea să poată cunoaşte pe Domnul Isus Hristos, şi sa găsească alinarea în el.

3. Rugaţi-vă ca preşedintele Bakiyev şi guvernul provizoriu sa găsească o soluţie de compromis la această criză.

4. Rugaţi-vă pentru toleranţa autorităţilor locale a creştinilor din Kârgâstan, şi ca orice schimbări în conducerea ţării sa duca la o mai mare libertate, mai ales, ceea ce priveşte libertatea religiei şi libertatea bunavestirii pentru creştini.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s