Săptămâna Mare – ce are de-a face cu mine?

Posted: 30/03/2010 in Săptămâna Paştelui

Oare ce face ca această săptămână să fie diferită de toate celelalte? Dacă cu adevărat e diferită, oare cum ar trebui să o trăim? Poporul român se consideră creştin cu peste 90% şi sărbătoarea de „Paşti” este una de mare importanţă. Ca şi naţiune avem multe obiceiuri, datini şi tradiţii. Sunt zile de post, reguli şi alte modalităţi prin care oamenii încearcă să se pregătească pentru a sărbători Paştele.

De multe ori ne gândim la această perioadă ca şi la ceva special, însă, pentru moment. Trece săptămâna mare şi care vor fi schimbările? Va schimba ceva aceasta în viaţa noastră? Ne va schimba aceasta cumva, sau va trece pe lângă noi aşa ca şi în anii precedenţi?

E bine ca în această perioadă să ne apropiem de Dumnezeu cu post şi rugăciune. Să recitim şi să medităm la drumul suferinţei, la acea săptămână în care Creatorul este batjocorit de creatura Sa. Cel ce a dat viaţa este condamnat la moarte. Cel ce este din veşnicie, fără început şi sfârşit, într-o săptămână ca şi aceasta a fost judecat şi condamnat la moarte… Cel ce a creat apa avea să strige: „Mi-e sete”. Cel ce este Adevărul avea să fie judecat de un Pilat, Irod, Ana, Caiafa şi gloate. Săptămână în care Fiul lui Dumnezeu traversează Ierusalimul în lung şi-n lat, huiduit de mulţime. Oare în această săptămână ar trebui să încercăm a fi mai buni, să facem bine şi să iertăm oamenii pentru această perioadă ca apoi să o luam de la capăt? Să fim mai altfel, aşa cum nu am putut să fim întreg anul? Isus Christos nu a venit în lumea aceasta sa ne facă mai buni, El a venit să ne transforme: „Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.” ( Luca 19:10). Da, şi despre tine se vorbeşte aici!!! El nu vrea să ne comparăm cu alţii încercând să ne îndreptăţim că alţii sunt mai jos decât noi, ci ne cheamă în mod personal: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28). Ai primit tu această eliberare despre care vorbeşte Isus? Evanghelistul Ioan dedică cea mai mare parte a evangheliei sale descriind evenimentele din această săptămână a suferinţelor Mântuitorului. Nu este necesar să ne forţăm să plângem sau să o facem pe făţarnicii încercând cumva să-L măgulim pe Dumnezeu. Săptămâna aceasta trebuie să ne apropie cu inima şi mintea de sensul celor petrecute cu aproape 2000 de ani în urmă. „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire, pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Christos, Mielul fără cusur şi fără prihană.” (1 Petru 1:18-19).

Ce vei face tu? Isus Christos s-a coborât în locul cel mai de jos ca să ridice pe omul păcătos. Oare care ar trebui să fie atitudinea noastră? Cere-I lui Isus să aducă transformare în viaţa ta cere-I iertare pentru trecutul tău. Alege de azi să-L urmezi pe Isus.

Fie ca în acest an, săptămâna mare să producă schimbare în vieţile multor oameni. Iar eu si tu să fim instrumentele prin care Dumnezeu va vorbi naţiunii noastre în această perioadă!!!

Reclame
Comentarii
  1. Lilly spune:

    Doamne ajuta-ne ca saptamina asta sa meditam mai mult la suferintele tale, sa ne apropiem mai mult de tine si sa ne mentinem pina la venirea ta transformati!!P.S. Mersi Viorel p/u acest indemn….

  2. Mihai spune:

    Da, Viorel, ai dreptate. Ar trebui ca in saptamina aceasta sa ne oprim din alergarea noastra si sa meditam mai profund la ceea ce a facut Domnul Iisus pentru noi. De altfel, ingrijorarile lumii acesteia ne fura timpul si ne trezim in pragul Pastelui cu inimile goale si reci. Multumesc pentru indemnul si motivarea care o faci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s