Predicator cu rezultate neaşteptate!!!

Posted: 19/03/2010 in Vitamine pentru suflet

Iona, vreau să mergi la Ninive, cetatea cea mare! Da Iona, cetatea vrăjmaşilor poporului tău.

Iona, la cei care v-au făcut atât de mult rău şi v-au pricinuit multe răni! Mergi şi transmite-le următorul mesaj din partea Cerului: “Încă patruzeci de zile şi Ninive va fi nimicită!” Iona, anunţă acest popor despre pericolul în care se află!!! Da chiar lor, trimite-le mesajul ca-I iubesc şi că nu doresc moarte păcătosului ci ca toţi să se întoarcă cu pocăinţă.

Citind în întregime istoria profetului Iona ne întrebăm… Cum de a putut ca să nu asculte? Oare ce l-a făcut ca să rămână indiferent faţă de acest popor în număr mai mare de 120.000 de oameni sortiţi nimicirii?

Prima reacţie este de a-l condamna. De a spune că este un profet neascultător, un misionar rău. Însă ar fi bine să ne oprim ca să privim în această oglindă a realităţii şi să vedem dacă nu cumva se reflectă şi chipul nostru în istorisire.

Uneori Dumnezeu ne trimite să vestim unor oameni, prieteni sau necunoscuţi. Alteori, ne trimite chiar la neamuri şi popoare întregi. Lista scuzelor ar putea fi lungă, totuşi suntem responsabili de felul în care răspundem. Am putea rămâne surzi la chemarea lui Dumnezeu crezând ca poporul respectiv îşi merită pedeapsa. Însă aici vedem ceva ce cu greu mintea noastră umana poate pricepe… Dragostea de Tata a lui Dumnezeu faţă de copii Săi. Doamne ajuta-ne să avem o inima plină de dragoste, aşa cum este a Ta, faţă de cei care încă nu au auzit Vestea  Bună!

Nu uita: Dumnezeu urăşte păcatul dar iubeşte păcătosul.

Anunțuri
Comentarii
  1. Lilly spune:

    Unii considera Cartea profetului Iona a fost cea mai batjocorită carte a Bibliei. Elementele de intervenţie supranaturală din conţinutul ei au fost ţinta ironiilor şi discreditărilor din partea oamenilor de pseudo-ştiinţă. Cei care au cercetat însă cu atenţie şi cu credinţă această carte o aşează printre cele mai frumoase cărţi care s-au scris cîndva.Cind eram mica si mami imi citea despre Iona,era cea mai interesanta povestioara pe care o auzisem vreodata,si nu ma saturam sa o ascult din nou.Dar Iona a existat în realitate şi păţania lui a fost reală,argumentele le gasim in(Matei 12: 29-40)comentariului pe care-l face Domnul Isus.
    Cartea poartă numele autorului ei. „Iona” se traduce prin „porumbel”, un nume potrivit pentru un crainic divin destinat să fie purtător de veşti către oameni.Întîmplarea este simplă, dar grăitoare,adica cu un mesaj pentru noi:sa vestim cuvintul…Doamne ajuta-ne si da-ne intelepciune!!

    P.S. Frumos zis:”Dumnezeu urăşte păcatul dar iubeşte păcătosul.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s