Cum sunt trataţi de tine cei iubiţi de Dumnezeu?

Posted: 15/03/2010 in Rugaciune pentru Lume

Isus străbătea cetăţile Galileii învăţând pe norod şi vindecând pe cei bolnavi. În drum spre Ierusalim, Isus alege să meargă  prin Samaria. Iudeii ocoleau acest ţinut, chiar cu preţul de a merge încă 3 zile mai mult. Isus alege  diferit decât ar fi făcut cei din vremea Sa. Astfel dă ucenicilor o lecţie de evanghelism, care avea să le schimbe vieţile. Isus vine la fântâna lui Iacov şi vesteşte, tainele Împărăţiei lui Dumnezeu, unei femei. În timp ce ucenicii se duc în cetate să cumpere de mâncare.

Întorcându-se rămân foarte miraţi. Isus însă avea un mesaj special pentru ucenici: “Ridicaţi-vă ochii şi priviţi holdele care sunt albe acum gata pentru seceriş” Ioan 4:35.

Oare de câte ori suntem şi noi orbiţi? Mergem la şcoală, la locul de muncă, la cumpărături sau călătorim fiind atât de preocupaţi încât neglijăm ceea ce este mai important, “oamenii”. De aceea este necesar ca Marele Învăţător să ne amintească iar şi iar: “Mare este secerişul…” iar noi, fiind absorbiţi de multe treburi nu mai reuşim să auzim partea a doua: “… dar puţini sunt lucrătorii”. Peste tot unde privim vedem oameni care au nevoie de salvare. “Holdele albe” reprezentau samaritenii care veneau la Isus pentru a primi iertare. Doamne, deschide-ne ochii, ca să putem vedea, holdele şi să fim lucratorii de care ai nevoie!

În UBCEB din Moldova sunt 322 de biserici, însă sunt doar 220 de păstori ordinaţi. Ştiind că unele biserici au mai mult de un păstor, aceasta ar rezulta că numărul bisericilor care nu au un păstor ordinat este şi mai mare.

De asemenea mai sunt 168 puncte misionare, însă cu părere de rău sunt doar 42 de misionari.

700 de localităţi ale Republicii Moldova încă nu au o biserică evanghelică.

Nevoi de Rugăciune

 • Rugaţi pe Domnul să scoată lucrători la secerişul Său pentru ca Vestea Bună să ajungă în fiecare localitate a Moldovei.
 • Rugaţi-vă pentru cele, mai mult de 700 localităţi, care mor fără de cunoştinţa Evangheliei, aici la noi în ţară.
 • Rugaţi-vă pentru bugetul pentru  misiune, care se adună la cele două strângeri, Ziua Cincizecimii şi Sărbătoarea Secerişului.
 • Rugaţi-vă pentru formarea grupurilor “Mijlocim pentru Lume”, care să funcţioneze în fiecare biserica din tară.

Deschide-ne Doamne ochii, ca să vedem lumea, aşa cum o vezi Tu şi să iubim oamenii asa cum ne-ai chemat!

Reclame
Comentarii
 1. Adriana Nicolai spune:

  1 Tesaloniceni 5/17 spune:Rugati-va neincetat,,,rugaciunea este una din cea mai importanta ash putea spune eu okupatie in viata unui creshtin.. Deoarece noi avem nevoie de a sta un konvorbire tot impul ku Dumnezeu, shi de a sustine si pe altii.. Iata pot spune un exemplu, eu sunt membru al bisericii Vino shi Vezi, din satul Mateuti.. in biserica noastra suntem doar 23 de membri…in jur la 9 ani biserika noastra nu creshtea de lok, satul era impietrit shi tot asa, insa noi nu ne intristam, intreaga biserika tot asteptam in rugaciune minunile Domnului, shi in sfirshit am primit raspuns la rugaciunile noastre… kiar incepind din anul 2010 noi avem 4 persoane pokaite shi kare doresc mult sa mearga shi la botez… noi suntem multumiti Domnului ka nea raspuns la rugaciuni… shi in adevar nu trebuie sa incetam de rugat sau sa spunem ka ne obosim, kit de tirziu dar Dumnezeu raspunde la cererile noastre…Slavit sa fie numele LUI….

 2. aş putea găsi lista localităţilor ? mulţumesc.

 3. Cîrlig Ion spune:

  O problemă pe care o văd, dar nu numai eu…… Vorbesc chiar şi de mine personal, atît de mult dăm sfaturi, vedem lipsurile din biserică, suntem mulţi conştiincioşi de diversitatea posibilităţilor de implicaţii, proiecte pe care am putea să le facem……şi multe altele. Dar cîţi suntem gata să spunem frumoasa afirmaţie pe care a făcut-o Isaia ” Iată-mă, trimite-mă”, cîţi suntem gata să ne dedicăm în totul totului tot lui Dumnezeu în lucrarea Lui. Ochii noştri fireşti de (de necredinţă) de multe ori sunt o piedică mare. De multe ori ne punem nişte ţeluri mici – asta dă dovadă de credinţa care este în noi. Ne este greu să punem ţeluri mari……..datorită credinţei mici pe care o avem. Doamne îndură-te de noi şi măreşte-ne credinţa, şi ajută-ne să vorbim mai puţin şi să acţionăm mai mult. Pregătim predici homilitece de cele mai înalte ranguri. Ne implicăm mult în biserică, dar puţină misiune facem în afara bisericii. La un moment dat….., se pare că neglijăm Trimiterea pe care ne-a făcut Isus. E bine şi îs de acord că trebuie să investim în biserică, să învăţăm să mustrăm, să lucrăm pentru desăvîrşirea sfinţilor……. Ne preocupăm atît de mult de biserică, că uităm de lumea care ne înconjoară şi care zace în păcat, care este într-o degradare tot mai mare şi mai mare. Unde este spiritul acela de milă, de dragoste faţă de cei ce nu-l cunosc pe Hristos? de cîte ori pe săptămînă încercăm să-l mărturisim pe Hristos? sunt multe de spus………..dar aş vrea mai mult să fac şi să acţionez decît să compun idei frumoase, izbitoare, care mişcă….şi izbeşte ochii, sau care ating cele mai fine corzi ale inimii şi le face să găsească plăcere doar în a asculta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s